Distansutbildningar

Utveckla dig, ditt företag och din bransch

Vi erbjuder lärarledda distansutbildningar i realtid – direkt i din dator, mobil eller surfplatta. Du hittar dem bland vårt ordinarie kursutbud. Här kan du läsa mer om hur våra distansutbildningar fungerar.

Varför gå distansutbildning?

Utifrån rådande kris och samhällsklimat försöker vi bidra till minskad smittspridning och fortsatt kompetensutveckling. Med distansutbildningar kan vi hjälpa både samhället och dig som företagare eller arbetstagare att fortsätta utveckla dig, ditt företag och din bransch. Du kommer att bli förvånad över hur enkelt och bra det är.

Hur funkar distansutbildning?

En distansutbildning är snarlik en klassrumsutbildning – skillnaden är att istället för att fysiskt sitta i ett klassrum med klasskamrater, så sitter du framför en skärm med kamera och du ser klasskamraterna och läraren på skärmen. Pedagogiken är anpassad till distansutbildning och syftar till att göra deltagarna till en grupp med mycket interaktion.

Hur går det till i praktiken?

Utbildningen genomförs via distansverktyget Zoom meetings – ett intuitivt, inkluderande och driftsäkert verktyg. Du kan med fördel innan utbildningen ladda ner deras app (finns till de flesta enheter) via valfri appbutik eller genom att klicka på länken i bokningsbekräftelsen. Det går också att delta direkt via webbläsaren, men med något begränsad funktion. Vi rekommenderar att du använder webbläsaren Google Chrome.

Det är viktigt att du i god tid innan utbildningen testat att Zoom fungerar för dig. Kontrollera det här: https://zoom.us/test. Om det inte fungerar kontaktar du IT-avdelningen på ditt företag för hjälp!

Se vår Zoomguide (pdf)

Hur lång är utbildningen?

Innehållet är detsamma som i våra klassrumsutbildningar, men en distansutbildning kan genomföras mer effektivt och det frigör lite tid till annat, till exempel att gå fler utbildningar.

Är den likvärdig en klassrumsutbildning?

Ja, den är likvärdig en klassrumsutbildning. Om utbildningen inte är likvärdig genomför vi den inte. Däremot vet vi att olika människor lär på olika sätt och föredrar olika miljöer. Det kan påverka både resultat och upplevelse. Vi på Byggbranschens Utbildningscenter arbetar hårt med att säkerställa kvaliteten, för att ni ska känna er trygga med ert val.

Vad behöver jag för att delta?

  • Internetuppkoppling, minst 2 mbps
  • Kamera, antingen en extern eller den du har i datorn
  • Headset eller datorns mikrofon och högtalare
  • Zoom Appen (valfritt)

Steg-för-steg

1. Du bokar en kurs på buc.se, precis som vanligt.
2. Du får en bokningsbekräftelse med instruktioner och en länk.
3. Du kontrollerar att Zoom fungerar för dig här: https://zoom.us/test. Om det inte fungerar kontaktar du IT-avdelningen på ditt företag för hjälp!
4. På utsatt tid och dag klickar du på länken, helst från en dator, men telefon och surfplatta fungerar också.
5. Appen eller webbläsaren startar mötet (utbildningen) och läraren tar vid.
6. Fyll på med kunskap och kompetens