Platschef – Bygg och anläggning

1-årig YH-utbildning - studera 1 dag i veckan på distans och kombinera studierna med ditt arbete

Har du erfarenhet av att jobba som arbetsledare inom bygg och anläggning och vill utvecklas vidare i karriären? Gå utbildningen och bli Platschef!

Byggbranschens Utbildningscenter erbjuder i samarbete med Tekniska Högskolan i Jönköping en 1-årig yrkeshögskoleutbildning för dig som har arbetslivserfarenhet som arbetsledare vill vidareutbilda dig till platschef. Utbildningen är på distans 1 dag i veckan samt två fysiska träffar i Malmö per termin. Utbildningen går utmärkt att kombinera med ditt arbete som Arbetsledare eller Platschef.

Efter utbildningen har du kompetensen att arbeta som platschef inom bygg- och anläggningssektorn. Som platschef har du en central roll i alla typer av byggprojekt. Du ansvarar för byggprojektets administrativa och praktiska arbetsuppgifter. Det kan bland annat innebära att omsätta föreskrivna krav från beställare, verksamhetsledningssystem och myndigheter till arbetsprocesser i ett byggprojekt. Du kommer att kunna ha en roll som chef med personalansvar och ansvara för ekonomi, kvalitet, miljö och arbetsmiljö i ett byggprojekt.

Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningen ger 195 yrkeshögskolepoäng. Delar av utbildningen genomförs ute på företagen och benämns som LIA (Lärande I Arbete).

De studerande har efter utbildningen en djup förståelse för byggproduktion och ledarskap, därmed mycket goda förutsättningar för en framtid som platschef.

Arbetsmarknaden ser mycket god ut för platschef – ett attraktivt och varierande yrke som erbjuder många vidare utvecklings­möjligheter. Byggföretagen sam­arbetar med sina medlemsföretag – såväl nationella som lokala – för att säkerställa kvaliteten i utbildningen.

Programstart hösten 2024.

Kursinnehåll

  • Platschefsrollen
  • Förberedelseansvar
  • Anbudsansvar
  • Produktionsansvar
  • Platschef inom Bygg/Anläggning
  • Arbetsplatsförlagda kurser – LIA

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt bygg- och anläggningsprogram eller motsvarande.

Minst tre års arbetslivserfarenhet som Arbetsledare, Byggledare eller Projektledare inom bygg och anläggning eller motsvarande.

Anmälan

Anmälan öppnar den 15 mars och görs via Tekniska Högskolan i Jönköping.

Läs mer om utbildningen och ansök via Tekniska Högskolan i Jönköping.

Studiemedelsberättigad

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel – både för den arbetsplatsförlagda och för den teoretiska delen. Studiemedel söks via CSN: www.csn.se.

Kontakt

Har du frågor om utbildningen?

Kontakta utbildningsledare Melanie Blockley

Telefon:  040-35 26 51

E-post: melanie.blockley@buc.se