Platschef – Bygg och anläggning

1-årig YH-utbildning

Har du erfarenhet av att jobba som arbetsledare inom bygg och anläggning och vill utvecklas vidare i karriären? Gå utbildningen och bli Platschef!

Byggbranschens Utbildningscenter erbjuder i samarbete med Tekniska Högskolan i Jönköping, Jönköping University, en 1-årig yrkeshögskoleutbildning för dig som har arbetslivserfarenhet som arbetsledare vill vidareutbilda dig till platschef. Utbildningen är på distans och går att kombinera med arbete.

Efter utbildningen har du kompetensen att arbeta som platschef inom bygg- och anläggningssektorn. Som platschef har du en central roll i alla typer av byggprojekt. Du ansvarar för byggprojektets administrativa och praktiska arbetsuppgifter. Det kan bland annat innebära att omsätta föreskrivna krav från beställare, verksamhetsledningssystem och myndigheter till arbetsprocesser i ett byggprojekt. Du kommer att kunna ha en roll som chef med personalansvar och ansvara för ekonomi, kvalitet, miljö och arbetsmiljö i ett byggprojekt.

Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningen ger 200 yrkeshögskolepoäng, examensbevis vid fullgjord utbildning. Delar av utbildningen genomförs ute på företagen och benämns som LIA (Lärande I Arbete).

De studerande har efter utbildningen en djup förståelse för byggproduktion och ledarskap, därmed mycket goda förutsättningar för en framtid som platschef.

Arbetsmarknadenser mycket god ut för platschef – ett attraktivt och varierande yrke som erbjuder många vidare utvecklings­möjligheter. Byggföretagen sam­arbetar med sina medlemsföretag – såväl nationella som lokala – för att säkerställa kvaliteten i utbildningen.

Programstart hösten 2023.

Kursinnehåll

  • Platschefsrollen 25 yhp
  • Förberedelseansvar 25 yhp
  • Anbudsansvar 25 yhp
  • Produktionsansvar 50 yhp
  • Platschef inom Bygg/Anläggning 25 yhp
  • Arbetsplatsförlagda kurser – LIA 50 yhp

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt bygg- och anläggningsprogram eller motsvarande.

Minst tre års arbetslivserfarenhet som Arbetsledare, Byggledare eller Projektledare inom bygg och anläggning eller motsvarande.

Anmälan

Anmälan öppnar den 15 mars och görs via Tekniska Högskolan i Jönköping.

Läs mer om utbildningen och ansök via Tekniska Högskolan i Jönköping.

Studiemedelsberättigad

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel – både för den arbetsplatsförlagda och för den teoretiska delen. Studiemedel söks via CSN: www.csn.se.

Kontakt

Har du frågor om utbildningen?

Kontakta utbildningsledare Anna Wetzel.

Telefon:  040-35 25 09

E-post: anna.wetzel@buc.se