”Att få dela med sig av det man kan och få människor att växa. Det är ett stort privilegium.”

Möt våra utbildare Håkan Westman och Maria Westgöte på utbildningarna Projektledning Grund och Projektledning Grund – Distans.

Berätta om er själva!

Maria börjar:

– I hela mitt yrkesliv har jag jobbat i projektform och drivit projekt med bara ett fåtal personer till komplexa, internationella megaprojekt inom industri. Jag jobbar även med utbildning och hjälper organisationer och företag att bli bättre på att driva projekt. I 15 år har jag också varit assessor för en internationell projektledarcertifiering, IPMA. Jag bor i Linköping och har mina rötter i Östergötland.

Håkan tar vid:

– Jag är en Stockholmare med rötter i Hälsingland. I drygt 20 år har jag varit aktiv projektledare. Sedan några år tillbaka är jag utbildare och coach i projektledning. Byggbranschen kom jag i kontakt med via uppdrag på Trafikverket och Sweco. Jag har även kvalitetssäkrat två stora byggprojekt i Kina.

Varför är projektledarutbildningen så viktig?

Byggsektorn har många utmaningar, vilket Boverket också konstaterat. Det krävs gott projektledarskap för att leverera lyckade projekt och få nöjda kunder. Projektledningen är en expertkunskap, bra projektledare ökar lönsamheten!

Vad är det bästa med att vara utbildare?

Maria:

– Roligast är att få träffa andra som jobbar i projekt, utbyta erfarenheter och känna att jag kan bidra i deras utveckling till professionella projektledare.

Håkan:

– Att få dela med sig av det man kan och få människor att växa. Det är ett stort privilegium.

Våra 3 bästa tips för att lyckas som projektledare:

  1. Lägg ner tid på projektledningen
  2. Kommunicera mycket
  3. Var rädd om dina projektmedarbetare

Vill du utveckla din förmåga att leda och arbeta i framgångsrika projekt? Eller arbetar du ofta i projekt? Då är det här utbildningen för dig! Läs mer om vår projektledarutbildning.